Arròs especiat amb llet

Un esmorzar ple de nutrients per començar el dia cuidant l'intestí i el paladar!

 

Ingredients:

La pell de mitja llimona

600 ml de llet de soja

100 g d'arròs integral

Espècies al gust: clau d'olor, gingebre, canyella...

Part sòlida d'una llauna de llet de coco (opcional)

 

Procediment:

Posem en una olla la llet, la pell de llimona, les espècies i l'arròs, tot en fred per tal que aquest últim no s'enganxi.

Posem a foc fort fins que arranqui el bull, en aquest moment abaixem el foc i trèiem les espècies i la pell de llimona.

Continuem cuinant l'arròs a foc lent mínim 30 minuts més.

Quan té una textura prou cremosa i l'arròs està cuit ho retirem del foc, en aquest punt, si volem, hi podem afegir dues cullerades de la part sòlida (la nata) d'una llauna de llet de coco, per donar una textura més cremosa a la preparació.

Ho deixem refredar i ho guardem a la nevera per consumir en els dies següents.

L'arròs fred i el midó resistent:

Hi ha certs aliments, que una vegada cuits, deixats refredar i guardats a la nevera unes hores abans de ser consumits (freds o escalfats novament) converteixen el midó en una estructura més resistent a la digestió, per això se l'anomena midó resistent. És un aliment molt beneficiós per dos motius, el primer per ajudar a cuidar la flora intestinal, ja que aporta fibra i serà aliment per ella, el segon per evitar els pics d'insulina en l'organisme, ja que en resistir la digestió, aquesta serà molt lenta i alliberarà els nutrients molt lentament, aportant una sensació de sacietat durant hores i com hem dit, evitant la pujada de glucosa en sang i, per tant, de la insulina.

Añadir comentario

Comentarios

Todavía no hay comentarios